twitter
rss

Σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 το Σχολείο μας πραγματοποίησε τη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Περπατώ και μαθαίνω...στα μονοπάτια της Άνδρου", στα πλαίσια των προγραμμάτων:
α) "Εις το βουνό ψηλά εκεί" και 
β) "Υποστηρίζοντας την αειφορία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου"το οποίο διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου υπό την αιγίδα της OMEP (Παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής, Ελληνική Επιτροπή).

Το πρωί επισκέφτηκαν το Σχολείο μας η κα Όλγα Καραγιάννη, υπεύθυνη του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου που σχεδίασε και λειτουργεί την προσπάθεια για τα μονοπάτια της Άνδρου (Andros routes), η κα Μυρτώ Αποστολοπούλου, μέλος της εθελοντικής ομάδας Andros routes και η κα Μαρία Μπερδελή, Προϊσταμένη του Δασονομείου Άνδρου. Αρχικά, έλαβε χώρα στην τάξη μια μικρή εισαγωγή σχετικά με τα οικοσυστήματα των δασών της Άνδρου και στη συνέχεια μια θεωρητική παρουσίαση και συζήτηση για τις παλιές λιθόστρωτες οδούς και τα μονοπάτια της Άνδρου ως διαχρονικοί κοινωνικοί πόροι. Κατόπιν, έγινε εξοικείωση των μαθητών/τριών με τον χάρτη της Άνδρου, εντοπισμός της Πίσω Μεριάς και του -προς καθαρισμό και σήμανση- μονοπατιού No4. 






Μετά κατευθυνθήκαμε όλοι μαζί στο μονοπάτι. Ακολούθησε πεζοπορία, μικρός καθαρισμός και σήμανση του μονοπατιού. Στον καθαρισμό είχαμε και τη βοήθεια του κ. Νίκου Χαζάπη, Προέδρου του Σ.Ε.Δ.Α. Άνδρου και μέλους της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Κορθίου Άνδρου, του κ. Γιώργου Τρανάκου, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου που συμμετείχε με την ιδιότητα του εθελοντή δασοπυροσβέστη, του  κ. Ιάκωβου Σκόρδου, Δημοτικού Συμβούλου, της κας Σοφίας Ζαγοραίου, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και του κ. Γιάννη Δημητρίου, καθηγητή του Ε.Π.Α.Λ. Χώρας - Παραρτήματος Κορθίου.


















Θα θέλαμε τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές/τριες του Δ.Σ. Οπίσω Μέρους να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης, αλλά ιδιαίτερα την κα. Όλγα Καραγιάννη που η αγάπη της για την Άνδρο και τα μονοπάτια της μας παρακίνησε στο να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό.