twitter
rss

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 το Σχολείο μας επισκέφθηκε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο:
 "Ιστορώντας την Υπέρβαση: Από την παράδοση του Βυζαντίου στη νεότερη τέχνη".
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές γνώρισαν τις επιδράσεις και τις επιρροές που δέχτηκαν νεότεροι Έλληνες ζωγράφοι μέσα από τη βυζαντινή θρησκευτική θεματολογία. Έμφαση δόθηκε σε έργα των Φ. Κόντογλου, Κ. Παρθένη, Κ. Αρτέμη και Ν. Εγγονόπουλου. 






Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν το σπήλαιο Αλαδινού και υπό την καθοδήγηση έμπειρης συνοδού-ξεναγού και αφού λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ( κράνη ασφαλείας και φακοί) ταξίδεψαν εκατομμύρια χρόνια πριν και  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αισθητικό υπερθέαμα. Ογκώδεις κολώνες δημιουργούν δαιδαλώδη διαμερίσματα. Πολλοί  σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ελικτίτες, ποικιλόμορφοι και πολύχρωμοι, γκούρ, διακοσμούν τους οκτώ θαλάμους του ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν λιθωματικές λεκάνες νερού και μαργαριτάρια σπηλαίων. Το σπήλαιο προσφέρει μια αίσθηση περιπέτειας, αφού η επίσκεψη σε αυτό γίνεται σε ομάδες.