twitter
rss


Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, που ο καιρός θύμιζε πολύ καλοκαιράκι, ξεκινήσαμε τον περίπατό μας στο "μονοπάτι του νερού"... 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό", επισκέφτηκαν αρχικά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου όπου:
  • ευαισθητοποιήθηκαν στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της ρύπανσης και της μόλυνσης του νερού, καθώς και της κακοδιαχείρισής του. 
  • αναγνώρισαν ότι το νερό είναι το σημαντικό αγαθό για τη ζωή στο πλανήτη και 
  • γνώρισαν για τα αποθέματα του γλυκού νερού παγκοσμίως και τις επιπτώσεις από την κακοδιαχείρισή του  και την αύξηση του πληθυσμού.



Έφτασε, όμως, η ώρα να... περπατήσουμε στο "μονοπάτι του νερού".


Η εμπειρία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική! 

Συλλέξαμε από το ποταμάκι διάφορους μικροοργανισμούς που ύστερα μελετήσαμε. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουμε αν το νερό ήταν καθαρό ή όχι με βάση τους μικροοργανισμούς που ζουν μέσα σε αυτό. 

Τελικά, διαπιστώσαμε ότι το νερό ήταν... καθαρό! :)







Αφού επιστρέψαμε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, ζωγράφισε ο καθένας σε διαφάνεια ό,τι του είχε κάνει εντύπωση ή κάτι σχετικό με το νερό και ύστερα το παρουσίασε στους υπόλοιπους συμμαθητές του, εξηγώντας την επιλογή του.




Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Κορθίου για ακόμη μια φορά για όλα!