twitter
rss


Με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» το Σχολείο μας διοργάνωσε ποικίλες δράσεις με κοινό θεματικό άξονα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»
Βασικός σκοπός των δράσεων αυτών είναι να αναδείξουν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».
Στόχοι των δραστηριοτήτων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου
  • Να προσεγγίσουν το σημαντικό θέμα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας
  • Να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η συνεργατικότητα.


Γι αυτό το λόγο και στο Σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Στην αρχή οι μαθητές παρακολούθησαν το βίντεο «no to racism» της UEFA και έγινε συζήτηση πάνω στο βίντεο και στο μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν πρόσωπα αναγνωρίσιμα στη νεολαία.
  2. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την ελληνική ταινία με τίτλο «Ο ψύλλος». Λίγα λόγια για το έργο: Ψύλλος είναι ο τίτλος μια χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ' ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας. ο Ηλίας Σεϊτανίδης. «Ψύλλος» είναι όμως κι ο ίδιος ο μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια να μην τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα. Κι όπως γράφει ο ίδιος σ' ένα φύλλο της εφημερίδας του, «ο Ψύλλος είναι ένα όνειρο, τα ταξίδια που θέλω να κάνω, είναι το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου, είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά...». Μια διεισδυτική ματιά στην ελληνική επαρχία στα τέλη της δεκαετίας του '60. Πολυβραβευμένη ταινία σε παγκόσμιο επίπεδο, και πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του σκηνοθέτη, με απολαυστικές ερμηνείες.



3.  Αμέσως μετά οι μαθητές και οι μαθήτριες βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.





     4. Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν έργα ζωγραφικής με θέμα το ρατσισμό και το μήνυμα της ημέρας «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»